A pozsonyi rendőrakadémian találat ért egy kadétot

Szerda este a leendő rendőrök képzése közben a pozsonyi Rendőrakadémia (Akadémia Policajného zboru v Bratislave) egyik oktatója lelőtt egy kadétot – egy elsőéves hallgatót. Az esetről a TV Markiza számolt be, amit az akadémia rektora, Lucia Kurilovská megerősített, hozzátéve, hogy szerencsétlen véletlenről van szó.

A televízió szerint a sérült nőt kórházba szállították és nincs életveszélyben az akadémia rektor elmondásai szerint.

A képzés részeként, amelyet a diákoknak lehetőségük van a szabadidejükben is elvégezni, történt egy ilyen szerencsétlen eset, amikor egy női diákot lelőtt egy oktató” – mondta Kurilovská a TASR-nek. Elmondása szerint a mentőket és a rendőrséget azonnal a helyszínre hívták.

Nem hivatalos források szerint a lövedék a fiatal nőt a hátán találta el. A nő a találat után eszméleténél volt. A televízió szerint a lövést úgy adták le, hogy az oktatónak a vaktöltények között volt egy éles lövedéke is. Nem világos, hogyan került oda.

„Az eset körülményeivel, amely a pozsonyi rendőrakadémia területén történt, a Pozsonyi III. kerületi rendőrigazgatóság rendőrei foglalkoznak” – közölte a kerületi rendőrség szerda este a közösségi oldalon.

Az oktatót szombaton vették őrizetbe a rendőrök a rendőrkapitányságon – közölte a rendőrség a rendőrkapitányság rendőrségi központjában

Egy 50 éves oktatóról van szó, aki évek óta részt vesz a lövészetek oktatásában és a bűnelkövetők elfogásában. A leendő kollégákat arra tanította, hogyan védekezzenek, ha valaki késsel és más vágófegyverrel támad rájuk. Mivel a helyszínen jelenleg is folynak az első intézkedések, ezért ebben a szakaszban nem szolgáltak további információkkal.

Fotó: Unsplash

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Újabb CD-vel jelentkezett az Omega

    Újabb stúdióalbum, az eredetileg 1986-ban kiadott A Föld árnyékos oldalán jelent meg múlt héten CD-n, az Omega együttes életműsorozatában.     A lemez újramaszterelt változata

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy