Adalékmentes mosószer házilag

Sok minden motiválhat bennünket abban, hogy házilag készítsünk magunknak dolgokat. Lehet ez a nehezen fellelhetőség, egy árucikk ára, hogy környezetbarátok vagyunk, vagy, hogy kerülni próbáljuk az adalékokat. Bármelyik legyen is mozgató erőnk, most egy egyszerű, általunk is kipróbált receptet mutatunk, amelyet folyékony mosószerként használhatunk fel. 

Kell hozzá mosószóda (2/3 rész), népies nevén sziksó, mely természetes, szikes talajban és tavak vizében található. A legtöbb bolti mosópor is mosószóda alapú, csak további vegyszerekkel egészítik ki. A mosószóda általában bioboltban érhető el. Ezen kívül szükségünk lesz mosószappan reszelékre (1/3 rész) és pár csepp citromos (vagy amilyen illatot szeretnénk) illóolajra.

Elkészítése egyszerű: beletesszük egy tálba, majd összekeverjük. Fontos, hogy az edény jól zárható legyen, ugyanis a párára összeállhat, megkeményedhet, így nehezen lesz kiadagolható. 

Fotó: Unsplash

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Újabb CD-vel jelentkezett az Omega

    Újabb stúdióalbum, az eredetileg 1986-ban kiadott A Föld árnyékos oldalán jelent meg múlt héten CD-n, az Omega együttes életműsorozatában.     A lemez újramaszterelt változata

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy