Színészek a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek köztünk

A Harry Potter-filmek már több mint 20 éve, hogy debütáltak a mozikban. A filmekkel sikerült igazán maradandót alkotni a stábnak, de sajnos már többen eltávoztak az élők sorából. Ebben a cikksorozatban az elhunyt színészekre emlékezünk.

Alan Rickman
Rickman családja 2016-ban erősítette meg a Perselus Pitont alakító sztár halálhírét a BBC-nek. A színész 69 éves korában hunyt el, miután hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála. „Családja és barátai vették körül” – áll a család közleményében. A Hermione Grangert alakító Emma Watson Facebookon osztotta meg részvétét. „Végtelenül szomorú vagyok. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen különleges emberrel és színésszel dolgozhattam, nagyon fognak hiányozni a beszélgetéseink. Nyugodj békében Alan. Szeretünk téged.”

Leslie Phillips
Leslie Phillips, aki a Harry Potterben a Teszlek Süveg hangját adta, 98 éves korában, 2022 novemberében hunyt el. Ügynöke a BBC-nek elmondta, hogy a színészt békésen, álmában érte a halál. „Egy csodálatos férjet veszítettem el, a közönség pedig egy igazán nagyszerű showmant” – nyilatkozta a színész felesége a The Sunnak.

Robbie Coltrane
Coltrane, aki leginkább Rubeus Hagrid szerepéről volt ismert, 2022 októberében hunyt el, életének 72. évében. A Harry Potter 20. évfordulója alkalmából készült különkiadásban Coltrane érzelmesen emlékezett vissza Hagrid szerepére. „A filmek öröksége, hogy a gyerekeim megmutathatják azokat a gyerekeiknek, így könnyen lehet, hogy 50 év múlva is újra láthatnak majd” – mondta. „Én akkor már sajnos nem leszek itt, de Hagrid igen.”

Richard Griffiths
A brit színész, aki Harry Potter kegyetlen nagybátyját, Vernon Dursley-t alakította, 2013-ban hunyt el a közép-angliai Coventry egyetemi kórházában, szívműtétet követő komplikációk következtében, 65 éves korában. „Richard mellettem volt karrierem két meghatározó pillanatában. Büszke voltam rá, hogy ismerhettem” – mondta BBC-nek adott nyilatkozatában a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe.

Kép: Warner Bros.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Újabb CD-vel jelentkezett az Omega

    Újabb stúdióalbum, az eredetileg 1986-ban kiadott A Föld árnyékos oldalán jelent meg múlt héten CD-n, az Omega együttes életműsorozatában.     A lemez újramaszterelt változata

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy