Átalakítja a Z generáció a munkaerőpiacot?

A fiatal munkavállalók karrierjük kezdetén egyre inkább több munkahelyet és több helyről befolyó jövedelemforrást keresnek. Ez pedig végérvényesen megváltoztathatja a munkahelyeket és átalakíthatja a munkaerőpiacot.

A Z generáció munkaerőpiaci megjelenése jelentős: a Bureau of Labor Statistics (BLS) adatai szerint 2022 júliusában 21 millió 16 és 24 év közötti munkavállaló volt az Egyesült Államokban, a foglalkoztatási ráta pedig 54,4%-kal nőtt az előző évhez képest. És ahogy az új generáció betör a munkapiacra, a részmunkaidő, mellékállás valószínűleg egyre népszerűbbé és elfogadottabbá válik. Idővel a szenvedélyprojektek és a többféle jövedelemforrás keresése a legfiatalabb munkaerő-generáció egyik legjelentősebb megkülönböztető tényezőjének bizonyulhat, amely átalakíthatja a munkaerőpiaci szemléletet.

A koronavírus járvány is hozzásegítette a részmunkaidős munkavállalások elfogadását. Az, hogy egy ideig a munkavégzés nagy része átkerült az online térbe nyitottabbá és elfogadóbbá tette a munkáltatókat.

Fotó: Unsplash

Forrás: BBC

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Újabb CD-vel jelentkezett az Omega

    Újabb stúdióalbum, az eredetileg 1986-ban kiadott A Föld árnyékos oldalán jelent meg múlt héten CD-n, az Omega együttes életműsorozatában.     A lemez újramaszterelt változata

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy