Magyarok a filmvilág fővárosában és történelmünk rejtélyei

A Dunaszerdahelyi Felsőoktatási Központ- Academia Prima által szervezett Szabadegyetem előadásai változatlanul nagy érdeklődés mellett zajlanak tavaly október óta. Olyannyira, hogy a hallgatók kérésére a havi egy alkalom mellett időnként még egy előadással bővül a rendezvénysorozat.

Február 25-én, a hónapban már második alkalommal jöttek össze a hallgatók, hogy Bartalos Nikolas előadásában megismerjék a magyar művészvilág azon nagyjainak életét, akik a filmvilág fővárosában, Hollywoodban futottak be fényes karriert. A halhatatlanok közül csak néhány ismert név: Adolph Zukor, Wiliam Fox, Huszár Pufi, Bánki Vilma, Lugosi Béla és még sokan mások, akik nemzetközi  szinten bizonyították tehetségüket úgy, hogy mindig büszkék voltak magyar gyökereikre. Az előadás második részében Sárközi  János a magyar történelem titokzatos, és máig tisztázatlan eseteiből ismertetett néhányat, köztük Álmos vezér feláldozását, Könyves Kálmán király rejtélyes betegségét, vagy az elátkozott székely falu legendáját. Előadásaink tovább folytatódnak és számtalan érdekes, izgalmas és tanulságos témával várják az érdeklődőket.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy