4,8 milliárd dollárba kerül a világ legdrágább jachtja

A világ legdrágább jachtját, a History Supreme-et Stuart Hughes tervezte egy névtelenséget kérő malajziai üzletember számára. A titokzatos üzletember a hírek szerint Robert Kuok lehet, a Shangri-La Hotels and Resorts alapítója: a Forbes 12 milliárd dollárra becsüli a vagyonát.

A jacht megépítése három évig tartott, és mintegy 100 tonna tiszta aranyat és platinát használtak fel az extravagáns hajó megépítéséhez. Az egyik terület, ahol nagy mennyiségű aranyat használtak fel, a jacht alapja, amelyet egy vékony nemesfémlemezzel borítottak. Ezen kívül arannyal díszítették a fedélzetet, a korlátokat, az étkezőt és még a horgonyt is. A jacht fő hálószobájában található egy érdekes, de igencsak luxus berendezési tárgy is: egy meteoritkőből készült, falra szerelt, valódi Tyrannosaurus csont.

A jachtok árát elsősorban az határozza meg, hogy milyen anyagokból készülnek. Egyetlen más hajó sem tartalmaz annyi aranyat és platinát, mint a History Supreme, de ezen kívül a technikai felszereltség és a luxus kiegészítők is nagyban befolyásolják a végső árat. Az árképzésnél nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ezek a luxushajók már rakétavédelemmel is fel vannak szerelve.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy