Bob, az utcamacska

A jelen cikkben leírt film igaz történet szerint, Londonban, a kétezres évek elején játszódik, aminek a főszereplő könyve szolgál alapjául. 2016-ban jelent meg a mozivásznon.

A főhős James, egy lecsúszott férfi, aki kábítószerekkel él. Hajléktalan lesz, majd utcazenészként kezdi el keresni kenyerét. Elkerül egy lányhoz, aki igazából szociális munkás és segíteni akar rajta. Szerez neki lakást, valamint elviszi őt elvonókúrára. Egyik este bemegy hozzá a lakásba egy vörös macska, akinek James ad egy kis elemózsiát. Másnap reggel útjára engedi. Egy-két nap múlva újra visszatér hozzá a macska, ezúttal már véresen és megsérülve. Bobnak nevezi el. A srác szomszédjában egy Betty nevű lány lakott, akitől segítséget kér, de nem árulja el, hogy milyen körülmények között él. Betty bátyja is hasonlóan drogos volt, aki belehalt, majd húga költözött lakásába, mert emlékezni akart rá.

Fotó: Wikipédia

A cicát James elviszi egy ingyenes állatklinikára, ahol úgy eltelik az idő, hogy nem tud elmenni a gyógyszertárba a tablettákért, amik leszoktatnák őt szenvedélyéről. Miután Bob meggyógyult, James el akarta engedni őt, viszont a cica mindenhova követni kezdi. Már együtt zenéltek az utcán, a macska a főszereplő nyakában volt végig, az emberek pedig fotózkodni kezdtek velük. James kapott egy munkát és újságárus lett. Bob itt is vele volt. Történt egyszer, hogy a cica elszökött, amit James nagyon rosszul viselt, majdnem visszaesett a függőségbe.

Végül visszament hozzá, és teljesen leszokott minden káros dologról. Írt egy könyvet, és sem függő, sem hajléktalan nem volt többé. Egy sikertörténet arról, hogyan húzta fel a mélyből egy állat a gazdáját.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy