A legújabb terrorgyanús csoport: célpontban a tradicionális katolikusok

Ma már szinte tagadhatatlan, hogy a leginkább üldözött vallás (ismét) a kereszténység. Több fronton is támadás alatt áll: Afrikában, Ázsiában más hitűek tesznek meg mindent azért, hogy Krisztus hívei valóban érezzék a kereszt terhét. A világ számos részén mindennapos az ellenük elkövetett erőszak. De az uralkodó nyugati eszmék és ideák képviselői is egyre nyíltabb gyűlölettel acsarognak – annak ellenére, hogy mindaz, ami Európát és az úgynevezett „szabad világot” értékessé tette, a kereszténységből nőtt ki.

Természetesen ismét az Egyesült Államokban járunk – minden hajmeresztő furcsaság hazájában.

A közelmúltban egy közlemény bukkant fel az FBI központjában, mely arra hívta fel a nyomozóhivatal ügynökeinek figyelmét, hogy egyre nagyobb az átfedés a szélsőséges jobboldal és a tradicionalista, konzervatívnak hívott katolikusok – tehát azok között, akik ragaszkodnak a latin nyelvű tridenti rítushoz. Ennek következtében az FBI fegyveresei sok gyermekes ártatlan családok otthonát dúlták fel – egy olyan dokumentum alapján, melyet nagyon gyorsan ki is vontak a forgalomból. Az ügy következtében Merrick Garland főügyésznek a szenátus előtt kellett számot adnia – nem kevés kellemetlen pillanatot jelentve a számára. Josh Hawley szenátor arra kereste a választ, vajon a hatóságok alkalmaznak-e besúgókat, beépített embereket, abortusz ellenes, életpárti katolikus szervezetekben. Utalt Mark Houck, a hét gyermekes édesapa esetére, akinek házát speciális rendőri alakulatok, mintegy 15 járművel, talpig felfegyverezve erőszakot alkalmazva elhurcoltak – annak ellenére, hogy hajlandó volt az együttműködésre.

A meghallgatás vezetője felháborítónak nevezte, hogy az FBI olyan alapítványok (Southern Powerty Law Center) bátorítására cselekszik, melyek nyíltan liberális baloldali elvek alapján bélyegzi rasszistának, gyűlöletkeltőnek, LGBTQ ellenesnek a hagyományos értékrendű csoportokat – mint például a tradicionális katolikusokat. A Southern Powerty Law Center odáig merészkedett, hogy javasolta az egész Katolikus Egyházat „gyűlöletkeltő csoporttá” való nyilvánítását. Szép új világ!

Az amerikai tradicionalisták erkölcsi helyzetén sajnos nem segít az Egyház, a tridenti rítussal kapcsolatos jelenlegi hivatalos álláspontja sem…

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy