Kik az idei Oscar-díjasok?

Az Amerikai Filmakadémia idén már a 95. alkalommal adta át az Oscar-díjakat az elmúlt egy év legkiemelkedőbb alkotásai és alkotói számára a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Az est házigazdája Jimmy Kimmel volt, aki megemlítette a tavaly történt Will Smith esetet, azt a bizonyos pofont, amiről mindenki beszélt. Idén nem volt ehhez hasonló emlékezetes pillanat, nyugalomban telt a gála Jimmy Kimmel nagy örömére. 2023-ban először a Disney+ élőben közvetítette a világ egyik legrangosabb filmes eseményét, amit hétfőn, hajnali egy órakor nézhettünk végig.

Fotó: pixabay.com

Az est legnagyobb elismerését egyértelműen a Minden, mindenhol, mindenkor című film kapta. Tizenegy jelölésből hét díjat vehetett át és a legjobb filmnek is ezt választották. A legjobb rendező díját ugyanezért a filmért Daniel Kwan és Daniel Scheinert kapta meg. Ezt a filmet követte négy díjjal a Nyugaton a helyzet változatlan című német-amerikai háborús film. Brendan Fraser nem csak a legjobb színész-díját vihette haza, hanem A bálna című film elvitte a legjobb smink- és haj díját is. A színész visszatérése tehát igazán sikeresnek mondható. Nagy meglepetésre Cate Blanchett, a Tár című filmben való alakítása helyett Michelle Yeoh vitte el a legjobb színésznőnek járó díjat szintén a Minden, mindenhol, mindenkor filmben játszott szerepéért. Ezért a filmért további díjat kapott Key Hu Quan és Jamie Lee Curtis is, valamint innen kerültek ki a díjak a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb vágás kategóriájában is.

A 2023-as Oscar-gálát Lady Gaga előadása tette színesebbé.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy