Kukacok potyognak az égből Kínában?

Az emberek nem értik, hogyan lephették el a Kína északi részén található Liaoning nevű tartomány városát az égből hulló kukacok.

A hatóságok még nem tudtak hivatalos magyarázatot adni és egyelőre csak arra figyelmeztettek mindenkit, hogy esernyő nélkül ne induljanak el otthonról. A videó láttán sokan szinte azonnal pánikba estek, és elkezdtek végítéletet kiáltani, nem alaptalanul, hiszen ki akarna kukacesőben az utcán járkálni.

Valójában a dolog hátterében nem a nyálkás csúszó-mászók repülni vágyása áll, hanem nagy valószínűséggel nyárfavirágokat kaphatott fel a szél. Twitteren több felhasználó is említette, hogy ezek a virágok nagyon hasonlítanak a kukacokra, így tehát szükségtelen pánikot vagy apokalipszist kiáltani. Ettől függetlenül a videó folyamatosan, igazi futótűzként terjed az interneten.

A kelet-texasi Texarkana lakói ugyanilyen értetlenül álltak, amikor 2021 decemberében halrajok kezdtek leereszkedni az égből. A Kongresszusi Könyvtár szerint az állati eső olyan ritka jelenség, hogy még soha nem vizsgálták meg kellőképpen ahhoz, hogy egyértelműen megállapítsák, miért és hogyan történik. A meteorológusok elmélete szerint „tornádószerű vízkitörések” lehetnek a felelősek, amelyek a tornádók örvényeikbe szívják fel a vízben lévő állatokat, mielőtt máshol ledobnák őket.

Bár rendkívül ritkán, de az évszázadok során feljegyeztek néhány más állatesőt is tornádókra hajlamos területeken. 1873-ban az amerikai Kansas City újságjai békák esőzéséről számoltak be, míg 2009-ben a japán Ishikawában ebihalakat láttak az égből hullani.

Forrás: LADBIBLE
Borítókép: YouTube

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy