Borzalmas minőségű felszerelést kapnak az orosz katonák Ukrajnában

A Combat Veteran Reacts YouTube csatorna szemügyre vett egy orosz katonák közti lehallgatott beszélgetést. Sok vészjósló részlet derül ki belőle.

A beszélgetésben elhangzik, hogy egy ukrán HIMARS rajtaütésben körülbelül 400 orosz sorozott katona halt meg. Érdekesség, hogy a katonák nagy része ugyanabból a városból származott, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a sorállomány nagy részét direkt így szervezik, ez ugyanis növeli a katonák harcértékét és a bajtársiasságot. A szóban forgó támadás után viszont az egész város gyászolt.

A beszélgetés kitér a „friend or foe” harctéri kifejezésre is, amiben a orosz haderő már eddig sem jeleskedett: a lehallgatott orosz katona beszámol arról, hogy saját helikopterük támadta a pozíciójukat. A testpáncéljuk is megkérdőjelezhető minőségű, a kézifegyverükhöz pedig mindössze 5 darab tárat kapnak, ami közel sem elég egy teljes bevetésre.

Forrás: YouTube
Borítókép: DW

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy