Macskatartás=egészség

Sokan nem tudják, de a macskáknak rengeteg előnyük és pozitív hatásuk van. Az emberek többsége kutyapárti és a macskák, valamint a macskatartás ellen vannak, pedig nagyon jó, ha velünk élnek!

Ha simogatjuk házikedvencünket, vagy játszunk vele, az megnyugtat minket. Kevesebbet fogunk stresszelni, csökkenhet a bennünk lévő feszültség. Terápiás hatásuk is van, mivel a velük való játék nemcsak stresszoldó, hanem kiváló arra is, hogy boldogok legyünk, hiszen a szervezetben oxitocin termelődik ezáltal. Segítenek feldolgozni a gyászt, segítenek az autistáknak és azoknak, akik lelkileg elég mélyen vannak.

Fotó:pixabay.com

Ha visszahúzódó természetünk van, segítenek abban, hogy jobban nyitottak legyünk. A macskakedvelők szeretnek beszélni háziállatukról, így könnyebben megtalálják a hozzájuk hasonló embereket. A nők általában jobban kedvelik azokat a férfiakat, akiknek van otthon cicájuk, mert azt hiszik, hogy érzékenyebbek és intelligensebbek, mint társaik.

Bizonyos kutatások szerint egyes betegségek is elkerülhetők jelenlétükkel. Akik tartanak otthon cicát, kevesebb az esély arra, hogy szívrohamot vagy stroke-ot kapnak. Nagy segítségük miatt az alacsonyabb vérnyomás érdekében is ajánlatos őket tartani. Elkerülhető általuk az asztma és az allergia is. A macskadorombolás pedig segít a csontok gyorsabb gyógyulásában.

Sok pozitív hatásuk mellett ott van az a tény is, hogy szerethetőek és aranyosak, akik mindig azon vannak, hogy felvidítsák vagy gyógyítsák gazdáikat, még ha az gyakran nem is úgy tűnik. Ugyanakkor mindig figyelnünk kell arra, hogy kedvenceink megkapják az oltásokat, mivel sok betegséget hordoznak magukkal.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy