A Kreml mostantól szlovák és lengyel eredetű vadászgépek megsemmisítésére törekszik

Lengyelország csütörtökön négy MiG-29-es vadászrepülőgépet ígért Ukrajnának, ezek után pedig a Kreml azzal fenyegetőzött, hogy a lehető leghamarabb megsemmisíti a NATO által Ukrajnának szállított vadászgépeket.

Szlovákia lett a második NATO-ország, amely pénteken, egy nappal Lengyelország után, Kijevnek ígért néhány darab MiG-29-es repülőgépet. Némileg árnyalja a felajánlást, hogy a szlovák MiG századot tavaly leállították, és nagyon kevés bevethető gép maradt harcképes állapotban. Ukrajna a MiG-29-eseken kívül modern repülőgépeket is kért a nyugati országoktól, de a hosszú kiképzési idő miatt nincs egyelőre realitása, hogy negyedik generációs nyugati vadászgépeket kapjon – arról nem is beszélve, hogy ezen gépek átadása átlépné az Oroszország által meghúzott „vörös vonalat”.

A most felajánlott MiG-ek bár segítséget jelentenek Ukrajnának – amelynek több pilótája van, mint repülőgépe -, de nem fognak döntő változást hozni. A gyakorlatban ezek a szovjet eredetű gépek jól jöhetnek a tervezett ukrán ellentámadás támogatásában, de naivitás azt gondolni, hogy hónapokon keresztül képesek lennének egyensúlyozni az orosz légierő nyomását.

Forrás: BBC
Címlapkép: The Aviationist

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi