Forrest Gump

Ez a romantikus filmdráma egyben történelmi film is: bemutatja a Watergate-botrányt, elnökségeket, vietnámi háborút, továbbá a hippiket és magát Forrestet.

Ő egy nagyon tyúkeszű, bugyuta ember. Ennek ellenére sok helyre eljut, vicces és szerencsés dolgok történnek vele. Kimondottan boldog ember volt, minden körülötte lévő dologgal meg volt elégedve. Egy nagy házban éltek édesanyjával, ahol kiadták a szobákat.

Forrestnak volt egy barátja, Jenny. Ők már gyermekkoruk óta ismerik egymást, gyakran voltak együtt. Ő Forrest egyetlen barátja, mert mások kigúnyolták őt. Azonban a főszereplő szerelmes a lányba, de mindig elkerülték egymást.

Fotó: Wikipédia

Az ikonikus jelenet, amikor Jenny azt mondja barátjának, hogy „fuss, Forrest, fuss!” azt jelenti, hogy fusson el azok elől, akik bántják. Forrest Gump nagyon szerencsés ember volt: találkozott az elnökökkel, megjárta a vietnámi háborút, de elveszítette az egyik legjobb barátját, B.B.-t. Egy háborús kórházban kiderült, hogy nagyon jól pingpongozik. Eljut az asztalitenisz világbajnokságra. Később rákász lett, ebből pedig meggazdagodott, őt viszont nem érdekelte a pénz, ezért a városban nyírta a füvet. Mindenhova és állandóan futott. Ezt csinálta hónapokig, az emberek követték őt.

Jenny egyszer azt mondta, hogy nem elég jó Forrestnek, és elment. Később kiderült, hogy a nő várandós tőle. Forrestnek lett egy gyermeke, mivel Jenny meghalt és ő nevelte fel. A film a következőképp van bemutatva: Forrest ül a buszmegállóban egy doboz bonbonnal. Ezzel mindenkit megkínál. Aki leül mellé, annak elmeséli az életét. A doboz bonbon olyan, mint az élet: nem tudhatjuk, mi van benne. A film lényege, hogy egy butus ember mi mindent elérhet: milliomos lett, eljutott a világbajnokságra, túlélte a háborút, lett gyermeke.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Nemzetközi filmfesztivál Csehországban

Karlovy Varyban pénteken kezdődött az 57. nemzetközi filmfesztivál Kokes János, az MTI tudósítója jelenti: „Pénteken kezdődött az 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenegy