Ukrán ellentámadás indult Bahmutnál

A napokban ukrán páncélos-utánpótlás érkezett Bahmut közelébe, amivel az ott álomásozó erők ellentámadást indítottak, hogy felszabadítsák a T0504-es főutat és ezzel csökkentsék a város délnyugati részére nehezedő nyomást.

A támadásról készült videók alapján bár jól látható, hogy nyugati harcjárművek is részt vesznek a műveletben (amerikai M113 és holland YPR-765 páncélozott szállító harcjárművek), de ezek még nem a modern, nyugati harckocsi állomány részei. Bár ezeknek a páncélosoknak közel sincs olyan magas harcértéke, mint pl. a hamarosan megérkező amerikai Bradley-knek, az ellentámadás orosz források szerint így is sikeres volt, az ukránok a Wagner-zsoldosokat visszaszorították a városba.

Megoszlanak a vélemények, hogy Bahmutot érdemes-e ilyen erőkkel tartani az ukrán hadvezetésnek, hiszen az utánpótlási vonalak egyre jobban el vannak vágva, és a város olyannyira lepusztult az elmúlt hetek-hónapok folyamatos támadásai során, hogy sokak szerint célszerűbb lenne inkább feladni és visszavonulni a jól védhető, már-már erődítménnyé átalakított közeli városokba. Sokan viszont azt sejtik, hogy ennek a kitartó védelemnek bizony lesz eredménye és a kifárasztott orosz haderőt a front egy másik pontján nagyon meg tudja majd lepni egy modern, nyugati páncélosokkal megtámogatott kemény ellentámadás.

Címlapkép: Financial Times

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi