Dunaszerdahely és a kortárs irodalom

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban ismét megrendezésre került a Vámbéry Irodalmi Est március 17-én.

A tegnap.ma két alapítója Döme Barbara, a Magyar Kultúra magazin főszerkesztő-helyettese és Király Farkas, az Országút magazin főszerkesztő-helyettese látogatott el ide bemutatni ezt a hírportált. Ők ketten beszélgettek Szabó Manyival, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának megbízott titkárával.

A Vámbéry Irodalmi Esteknek nagy múltja van. Már huszonöt éve folyamatosan megrendezik, azóta pedig több száz alkalommal volt már ilyen esemény. Ebben az évben sem az első alkalom, hogy volt már hasonló, hiszen már bemutatták a felvidéki magyar fiatalok Szélvész című antológiáját, valamint a határon túli magyar fiatal írók Csikófogat című kötetét és Szabó Zoltán Attila író, rendező is bemutatta a Nyugat Plusz Extra antológiát.

A tegnap.ma egy kortárs irodalmi videóenciklopédia, amit tavaly indítottak el, hogy videókon keresztül minél többen megismerjék a magyar irodalmat és a kortárs magyar írókat és szerzőket, mivel a mai gyerekek és felnőttek közül már kevesebben szeretnek olvasni és ez könnyebb, érdekesebb megoldása a megismerésüknek. A kortárs szerzők felolvassák műveiket, amiket rövid videókra vesznek és felteszik a tegnap.ma oldalra. Talán az emberek így elkezdenek érdeklődni a szerző és művei iránt, felkeltik az érdeklődést, hogy elolvassák a könyvet is.

Ezenkívül az oldal tartalmaz még interjúkat, riportokat, könyvbemutatókon és irodalmi eseményeken készített felvételeket. Talán így fellendülhet újra a könyvek iránti szeretet.

Fotók: dunaszerdahelyi.sk

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi