Lelki találkozó Buzitán

Március 9-én, a szepsi esperesi körzet papsága Pásztor Zoltán püspöki helynök vezetésével tartotta havi koronáját Buzita községben. Elsőként közösen elimádkozták az alkonyati zsolozsmát, majd Fábry Péter perényi plébános, esperes-helyettes gondolatai alapján a böjt mibenlétéről elmélkedtek. Ezt követően a római szinódusra készülve egy előadás hangzott el a szinódus mivoltáról.

A találkozó második részeként egy szentmise következett, amelynek végén köszöntők hangzottak el, mindenekelőtt a helyi egyházközség felé, hogy befogadták a márciusi papi korona résztvevőit. A hely megválasztása nem volt véletlen, hiszen Susko Mihály atya a napokban ünnepelte ötvenedik születésnapját, és az idén lesz ezüstmisés. A paptársak köszönteni jöttek és előzetesen kifejezni örömüket és hálájukat, hogy immár huszonöt éve együtt szolgálhatják Isten szent népét.

Köszöntötték főtisztelendő Fábry Péter atyát is, aki hatvankettedik életévét töltötte be, és az idén lesz immár huszonegy éve, hogy szorgalmasan munkálkodik az Úr szőlőjében. Végül, de nem utolsósorban köszöntötték Pásztor Zoltán püspöki helynök urat is, aki előző nap ünnepelte névnapját, és aki az idén lesz hatvanéves, valamint harmincöt esztendeje annak, hogy papként odaadóan szolgálja a rábízottakat. 

A köszöntöttek a tisztelet és a hála jeléül szerény figyelmességként a Jó Pásztor egy-egy ikonját kapták, hogy emlékeztessék őket a kitüntető meghívásra. A szentmise záró áldása előtt az egybegyűltek Isten bőséges áldását és a Szűzanya különös oltalmát kérték a jubilánsok további életútjára.

A lelki találkozó a helyi plébánián közös vacsorával zárult, amiért ezúton is köszönet és hála az egyháztanács tagjainak és a felszolgálóknak.

Gábor Bertalan

Fotó: A szerző archívumából

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.