Ilyen lenne Heath Ledger Jokere smink nélkül

YouTube-on kezdett el terjedni egy videó, amiben a deepfake technológia segítségével digitálisan rekonstruálta egy YouTuber, hogy milyen lett volna Heath Ledger arca, ha a 2008-ban elhunyt színész nem viselt volna Joker-sminket a Sötét lovagban.

A Deepfake technológia bár fejlett és egyre nagyobb teret nyer, de még sokszor megbicsaklik, ami a videón is jól látható.   

A Deepfake technológia a jövő?

A deepfake technológiával egy személy külső adottságai meghamisíthatók, így akár ártó szándékkal is a szájába adhatnak olyan mondatokat, amelyeket nem mondott ki – hangzik el a MI 2041 – A Jövőben történt című podcastben. E rendszernek ugyanakkor létezik egy másik, sokkal pozitívabb oldala is, ide sorolható a már említett filmes példa is. Tévésorozatok vagy filmek a deepfake segítségével ábrázolhatnak már elhunyt személyeket is, vagy adhatnak hangot olyan szereplőnek, aki nem tud beszélni. Így szólaltatták meg többek közt Val Kilmert is a legújabb Top Gun-moziban.

Ez a jövőben még fejlettebbé válik. A nagyobb stúdiók, amelyek CGI-munkával foglalkoznak, előbb-utóbb képesek lesznek a színész biológiai állományának grafikában való tárolása, egy digitális másolat elkészítésére. Ez pedig lehetővé teheti azt is, hogy a színész fizikai jelenléte nélkül forgassanak le jeleneteket, de mégis az ő arcát és hangját használva. Ez végeredményben a mozi költségvetését is csökkentheti, hiszen kevesebb embert kell bevonni a munkába.

Forrás: YouTube, HVG.hu, MI 2041 – A Jövőben történt (Spotify)
Nyitókép: YouTube

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.