Mennyiért vehetünk idén ingatlant?

Az elmúlt években az ingatlanárak az egekbe szöktek: az ingatlanpiac minden szegmense drágult, egyáltalán nem volt ritka az sem, hogy az egy-két évvel azelőtti árhoz képest a duplájára.

Míg 5 évvel ezelőtt egy vidéki városban, mely Pozsonytól körülbelül 100 kilométeres távolságban fekszik, egy kétszobás, csupán részleges felújításon átesett lakást harmincezer euróért lehetett megvenni, ez az ár az elmúlt időszakban több, mint kétszeresére, akár háromszorosára is nőtt. Az Arvin&Benet Ingatlaniroda vezetője, Vladimír Bohác elmondta, tendencia volt, hogy a jó lakásokat licitre bocsátották, s mivel sokan bejelentkeztek, így megugrott az ár. Az elmúlt hónapok azonban 50-70%-os esést mutatnak, így természetesen a vételárak is csökkennek. Igaz ugyan, hogy a piac némileg kezd átszerveződni, mert eddig az eladóknak volt előnyük, ez most megfordul, és a vásárlók kerülnek kiemeltebb figyelembe, ám Bohác mégsem vár nagy áresést: elmondta, inkább a piac stagnálására van kilátás.

forrás: net

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.