Kilövés

A Komáromi járásbeli Lakszakállas községben lakik a 38 éves író, Kucsora Zsolt, feleségével és két gyermekével, illetve mindenképp meg kell említeni a garázsában parkoló, immáron huszonnyolc éves Mitsubishi Eclipse autót, mely már akkor megváltoztatta Zsolt életét, mikor még nem is volt a tulajdona: első élménye egy ugyanolyan autóval a Halálos iramban című film legelső része volt. Beleszeretett a típusba olyannyira, hogy addig nem nyugodott, míg húszéves korában meg nem vásárolta saját Eclipsét, mellyel aztán versenyek, találkozók sorát járta végig, bezsebelve a legkülönbözőbb kategóriák díjait. Az autós rész ezzel már kipipálva, de mindebből még egyáltalán nem következik, hogy autóbolondként regényeket, novellákat írjon, pláne, hogy az átlagos autóbolondoktól ez az egyik, ami a legtávolabb áll. Kucsora Zsolt az írást egy plátói emlékre vezeti vissza: nagyon szerette és ragaszkodott régi, mechanikus írógépéhez, amin a középiskolában megtanult dolgozni. Leült elé, s ha már ott volt, írni kezdett. Így született meg az Eclipse-trilógia.

Az egyik legszembetűnőbb változás az Eclipse-művek előző két részéhez képest, hogy a cukorkaszín borítóról lekerült a 18-as karika, tehát már nem szókimondó szöveggel találkozunk. Mivel ez a rész már a fiatalabb korosztályt is célozza, így az általuk keresett sci-fi stílus dominál a regényben. Természetesen azért ebben a részben is kulcsfontosságú az autó, már csak azért is, mert azt már régóta tudjuk, hogy ember a technika nélkül manapság elveszettnek tűnik.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.