Stadionokban is énekelt a kilencedikes Farkas Olivér

MOL Aréna, Puskás Aréna, Papp László Budapest Sportaréna. Ismerős helyek a felbári Farkas Olivérnek. Mindegyikben énekelt. Szerepelt az István király iskolába megy produkcióban. Vendauert, az egyik vörös ingest játssza A Pál utcai fiúk című musical komáromi előadásában. 15 évesen nem rossz mérleg.

Farkas Olivér a Komáromi Jókai Színházban

Egy kislány, egy kisfiú és több mint tízezer DAC-drukker énekelte a Nélküledet. Idézem a négy évvel ezelőtti szalagcímet. – „Kevicky Tünde énektanárom választott ki bennünket Bittera Sophie Imannal, hogy előadjuk a Nélküled című klubhimnuszt a DAC–Slovan meccs előtt. Egy hónapra rá Budapesten, a Puskás Aréna megnyitóján is énekeltük a dalt Navrátil Amira, Kovács Alma Virág és Bittera Sophie Iman, valamennyien Kevicky Tünde növendékei, társaságában. A dunaszerdahelyi MOL Arénában azután még kétszer, 2020-ban és tavaly is Sophie-tól és tőlem hallhatták az Ismerős Arcok slágerét a szurkolók. Ezzel a dallal indultam tavaly Az Év Hangja versenyen, Alistálon” – sorolja Farkas Olivér.

Bittera Sophie Iman társaságában

A Puskás Arénában látta őt Mága Zoltán stábja, és meghívták a hegedűművész 2020-as újévi koncertjére, ahol Bittera Sophie Iman és Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere társaságában adták elő a teltházas Papp László Budapest Sportarénában. Mindeközben jelentkezett az István, a király iskolába megy produkcióba. – „Online válogatót tartottak még a covid alatt. A második helyet szereztem meg István szerepére. Végül Sur főnemes lettem. Társaim közül Soltot az óbecsei Koncz Antónió, Besét pedig a szabadkai Huber Zalán játszották. Meg kellett küzdenem Sur mély fekvésű dalaival, mert akkoriban elég magas hangom volt, de megérte, mert nagyon jó előadást rendezett Feke Pál” – meséli a kilencedikes tanuló.

Koncz Antónióval és Huber Zalánnal

A Pál utcai fiúk című musical tavaly őszi komáromi válogatója után alig várta, hogy megérkezzen az eredmény. – „Anyukám e-mail címére jött az értesítés. Azzal ébresztett, hogy megkaptam Vendauer szerepét, nagyon örültem” – ismeri el. Felhőtlen volt a próbafolyamat, Rédli Károly rendező pontosan tudta, mit akar, teszi hozzá. – „Nagyon jó barátok lettünk a srácokkal. Különösen Bernáth Áronnal, Révész Andrással, Béhr Andrással, Balla Barnival és Oláh Bélával. A Gerébet játszó Nagy Ferenccel és Brezovszky Dániellel öltözöm egy öltözőben. Mindig jókat nevetünk Feri viccein. Olyan csapat alakult ki Komáromban, amely egyszerűen verhetetlen! Jó érzés, hogy minden előadás végén felállnak a nézők, és velünk éneklik a finálét. Ilyet legutóbb a Puskás Arénában éreztem” – lelkendezik Olivér, aki olvasta Molnár Ferenc regényét, amelynek a cselekményét könnyű volt átélnie.

A Pál utcai fiúk című musical egy jelenete

A gimnáziumba készülő fiú kedvenc tantárgya a testnevelés. – „Kovács Szilárd tanítja a felbári alapiskolában. Jó tanár, sokat bolondozik velünk, jól tanítja a testnevelést, mert komolyan veszi. Csehszlovák vívó bajnok volt. Imádok focizni. Kedvenc sportolóm Messi, mert gyors és cseles” – vallja be.

Nagy tervei vannak a 15 éves fiúnak

Két éve Oli néven jelent meg első dala, a Miattad. – „Katona Dávid írta, Kása Gábor rendezte a klipet. Azóta is szívesen nézik és osztják. Készülök saját dalt írni, nagyapáim emlékére” – tudatja az énekes, akinek nagy kedvence Michael Jackson. Kiskorában sokat utánozta. Most Josh Groban és Tom Odell dalait hallgatja. Megtanulta Tom Odell Another Love című dalát, amely egy szakításról szól. – „Hiszem, hogy szerencsét hoz csillagjegyem, a Halak. Remélem, sok fellépésem lesz. Szeretnék sikeres énekes lenni, és sok országban fellépni. A hangom még egy kicsit változó, de már kezd beállni. Sok dal van a fejemben. Meg kellene már írnom ezeket” – tervez Farkas Olivér, a felbári kamasz sztár.

Fotó: a szerző, Dömötör Ede és archívum   

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell