Emelkedik a lelki zavarok száma a fiatalok körében

Zuzana Marceková, a Túrócszentmártoni Egyetemi Kórház szóvivője tájékoztatása szerint a lelki betegséggel küzdő gyermekek és fiatalok száma az elmúlt tíz évben 100 %-kal nőtt. Ennek okai egyrészt a viselkedési zavarok, másrészt a hatalmas nyomás, amivel manapság a gyermekek szembesülnek.

Az Egészségügyi Minisztérium gyermekpszichiátriával foglalkozó szakorvosa, Terézia Rosenbergová figyelmeztetett, nemcsak a lelki problémákkal küzdő fiatalok száma növekszik, hanem ezen gondok súlyossága is. „Nagyon sok az öngyilkosságot megkísérelt fiatal, akik bekerülnek a klinikákra, növekszik a depresszió és az autizmusra utaló jelek a gyermekek körében. Továbbra is vezető helyen vannak a táplálkozási zavarok, például az anorexia és sok fiatalt kezelünk a szociális hálótól való függőség miatt is. A Túrócszentmártoni Egyetemi Kórház a gyermekpszichiátriai osztály bővítésével, a környezet kellemesebbé tételével igyekszik megoldani a problémát.

Fotó: net

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell