Jack Nicholson a visszavonult színész

Egy idősödő ember számára szinte minden szakma egyre nehezebbé válik és nem kivétel ez alól a színészet sem. Mindettől függetlenül ez az összeállítás nemcsak öreg rókákból áll, hanem olyan színészekből is, akik némi szünetet tartottak pályafutásukban. A koron kívül ezt okozhatta betegség vagy az álomgyár keltette nyomás, de a közös bennük, hogy mindegyikük bejelentette már valamilyen formában visszavonulását, ezúttal Jack Nicholsonról lesz szó.

Minden idők egyik legnagyobb színésze 3 Oscar-díjat és 55 éves pályafutást tudhat magáénak. 1950-ben a legendás Hanna-Barbera elődstúdiójában kezdte kifutófiúként 13 évesen, mikor az alapítók felajánlottak neki egy animátori munkát továbbtanulással, de ő azt nem fogadta el, mondván színész szeretne lenni. 55-ben már forgatott, de 57-ben belépett a katonaságba, ahol 62-ig szolgált és éles bevetésen is részt vett. Pár apró szerep emellett elfért, de a kitörésre 69-ig kellett várnia a Szelíd motorosokkal.
Onnan aztán beindult a nagyüzem, mely olyan filmeket jelentett, mint a Kínai negyed, az 1. Oscarját hozó Száll a kakukk fészkére, a Ragyogás, a 2. Oscarját érő Becéző szavak, a 89-es Batman, az Egy becsületbeli ügy, a Támad a Mars! és az utolsó Akadémiai elismerésével járó Lesz ez még így se. 12 jelölésével a legsikeresebb férfi színész, lassítani pedig csak a 2000-res évekre kezdett. Oscar közel még akkor is került, bevállalt egy vígjátékot Adam Sandlerrel, jött a Tégla Scorsese-vel és méltó utolsó főszerepéül 2007-ben a Bakancslistát választotta Morgan Freemannel. 2015-ben az SNL 40 éves jubileumát még bevállalta, de a Ready Player One-t és az Álom doktort már nem, ám dokukba máig szívesen megy sztorizgatni.

Fotó: Wikipedia

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell