Svájcot nem érintik a szankciók?

Annak ellenére, hogy Svájc az Európa Unió minden eddig elfogadott, Oroszország elleni szankciójával egyetért, bizonyos ágazatban továbbra is kereskedik Moszkvával, ezáltal jelentős hasznot is termel.

Tény, hogy olyan iparágakban, mint a gép- vagy óragyártás az Oroszországgal való kereskedelem gyakorlatilag megszűnt, ám van egy ágazat, melyben Svájc továbbra is nagy tételben látja el az orosz piacot. Ez pedig a gyógyszerészeti termékek ipara, amely ráadásul a háború kitörése óta rekordszintre ugrott, körülbelül 40%-os növekedéssel kétmilliárd CHF bevételt hozva a háború előtti 1,4 milliárd CHF-hoz képest – írja az NZZ am Sonntag, svájci vasárnapi újság. Ennek a kereskedésnek a legalitását az teszi lehetővé, hogy a gyógyszerek humanitárius tételnek számítanak, s ezekre nem vonatkoznak a szankciók.

Bár Svájc a többi ágazatban nem vonja ki magát az európai szankciók alól, továbbra is függetlenségét hirdeti, így Ukrajna és szövetségeseinek nyomása ellenére sem járul hozzá a Svájcban gyártott fegyverek Ukrajnába szállításához.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell