Veszettségbe halt bele a páciens

A veszettség leggyakrabban fertőzött állat harapásával, illetve annak nyálával terjed. A beteg, aki Új-Zélandon kórházba került, majd belehalt a betegségbe, külföldi útja során fertőződött meg.

Az Új-Zélandi Egészségügyi Minisztérium által kiadott tájékoztatásban szerepel, hogy a két kórházban, Whangareiben és Aucklandben, ahol a beteg ellátásban részesült, megtették az óvintézkedéseket és fokozott odafigyeléssel fertőtlenítették a helyiségeket, hogy elejét vegyék bármilyen fertőzés terjedésének. Elmondták továbbá, hogy a veszettség emberek közötti terjedése rendkívül ritka, csupán elszigetelt esetekben fordul elő, így a lakosságnak nem kell tartania a betegség tömeges megjelenésétől. Hozzátették azonban, hogy vannak országok, ahol gyakoribb az előfordulás, ezért felhívták a figyelmet az utazások előtti tájékozódásra.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell