Jégmadarak az interneten

Metalisták az Ipoly partjától. Alsószemerédi, ipolybalogi, ipolyfödémesi gimnazisták és egyetemisták alkotják a Kingfishers zenekart. A Jégmadarak szerepeltek már az M2 Petőfi TV-ben, egy magyarországi kereskedelmi rádióban és többször sugározta dalaikat a Petőfi Rádió. A minap a FelHang hazai magyar internetes zenei magazin forgatott náluk.

Dräxler Balázs gitáros, Molnár Ákos dobos, Nagy Bálint gitáros, Reinold Benko Krisztián énekes, Tauber Krisztián basszusgitáros

„Balla Igor, a FelHang elindítója keresett meg bennünket. Benko Reinold Krisztián énekesünk hangosítóként is tevékenykedik, korábban dolgozott Igorék zenekarával, a Kobolddal” – avat be a részetekbe a zenekart alapító Nagy Bálint zeneszerző, szövegíró, gitáros.

A 2006-os ZeneVAN után ez Balla Igor (jobbra) következő nagyszabású projektje a hazai magyar pop-rock zenei élet támogatására

Mivel ipolysági próbatermükben szűk a tér, az az ipolykeszi kultúrházban zajlott a forgatás. Ennek részleteire is kíváncsiak voltunk. „Reggel nyolcra mentünk. Délelőtt tíz órától délután kettőig forgattunk. Két operatőr és Balla Igor rendező alkották a stábot. Rögzített és mozgó kamerákkal dolgoztak, összesen néggyel. Nyolc számot vettek fel, azután az interjú következett. A dalok közé vágták a válaszainkat az utómunka során. A végeredmény már megtekinthető a legnagyobb videómegosztó oldalon. Mindezért egy centet sem kellett fizetnünk. Azt hittük, ők fizetnek” – nevet a zenész.

Akcióban a Jégmadarak

A 2019-ben alakult, és azóta három felállást váltott Kingfishers, most legújabb dala, az Időutazó videoklipjének forgatására készül.  Tavaly október közepén megjelent Jégmadár című daluk szöveges videoklipjének animációját a budapesti Huszák Anna, borítóképét Helység Chiara tervezték. Decemberben érkezett másik újdonságuk, a Kócos árnyék című daluk klipjét egy elhagyott vízszabályzó zsilip belsejében forgatták az ipolysági Csáky-testvérek, Mátyás és Máté.

Balla Igor, Reinold Benko Krisztián és Nagy Bálint

 „A jövő hét végén kezdődik az Időutazó forgatása. Ez lesz az első igazi videoklipünk, forgatókönyvvel, történettel. Természetesen Csáky Mátyás rendezi. Nagyon elégedettek vagyunk a munkájával. Örülünk, hogy már a barátunknak mondhatjuk. Júniusra készen lesz a klip, amelyet több helyszínen veszünk fel. Ezzel telik majd az idei tavaszunk. Július 16-én az új dalt is játsszuk majd a Gombaszögi Nyári Táborban” – zárja rövidre Nagy Bálint fő Jégmadár.

Hosszú volt a forgatás

A Kingfishers a FelHangban látható hetedik zenekar. Eddig az Expired Passport, a GHP, a No Para, a Babadara, az Arizóna és a Kobold szerepeltek a Kultminor anyagi támogatásával működő projektben.

Fotó: archívum  

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell