Szétverik, rombolják a veszteglő vasúti kocsikat Füleken

Szemmel látható jelei vannak, hogy minisztériumi döntés alapján már nem állnak meg a vonatok a füleki vasúti főállomáson. A helyiek egy éve petíciót indítottak a nagyállomás megmentésére. A hetek óta annak szélső sínpárjain veszteglő vonatokat elkezdték szétrabolni, szétverni. „Ilyen sorsot szán az állam a teljes nagyállomási infrastruktúrának, épületeknek, síneknek?“ Teszi fel a kérdést közösségimédia-oldalán Agócs Attila polgármester.

A jelenlegi helyzet

„Ma van egy éve, hogy petíciót indítottunk a füleki vasúti főállomás (úgynevezett nagyállomás) megmentésére. Eleinte úgy tűnt, hogy „csak“ a gyorsvonatokat terelik el, azután viszont kiderült, hogy a személyvonatok döntő többsége sem fog már bejárni, és a kisállomási megállónak szánják a főszerepet. Felújítása azóta is zajlik“ – kezdi posztját a polgármester, majd megjegyzi, a minisztérium többször lenyilatkozta, szerintük ez forgalmi és gazdasági szempontból is jó döntés volt.

Egy szétvert fülke

„Az önkormányzat ezzel nem tudott teljesen azonosulni, és minden alkalommal felhívtuk a figyelmüket, hogy az urbanisztikai, szociális és közbiztonsági szempontokat is mérlegelni kell. Mostanra meglettek a döntés első kézzelfogható eredményei – a képeken látszanak“ – írja Agócs Attila, hozzátéve, a hetek óta a nagyállomás szélső sínpárjain veszteglő kocsikat elkezdték szétverni, szétrabolni.

A vonat belülről

„ A Városi Rendőrség lakossági bejelentések alapján próbálta felderíteni, mit lehetne tenni, hogy az állami vagyont ne tegyék teljesen tönkre, de eddig csak kibeszélésekre talált. Ilyen sorsot szán az állam a teljes nagyállomási infrastruktúrának, épületeknek, síneknek? Nem lenne ez túl nagy ár a spórolásért? Még mindig nem késő átértékelni a dolgot!“ – fejezi posztját a polgármester.

Fotó: Agócs Attila közösségimédia-oldala

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell