Szülő, aki felnőttként is bűntudatot kelt

A mérgező szülőknek sok fajtája van, de egy közös bennük, a gyermekkel való interakciójuk valamilyen kárt tesz a gyermek világnézetében, életében.

Például a nárcisztikus szülő gyermeke azt érezheti, hogy sosem lesz képes megfelelni édesanyjának vagy apjának. Vannak olyan szülők, akik képesek felnőtt gyermekeikkel is folytatni a játszmákat így lelkifurdalást, bűntudatot okoznak. Az alábbiakban egy párbeszéd olvasható, amely kitalált, viszont megfelelően modellezi ezen szülők és gyermekeik kommunikációját.

Anyuka: Jövő héten nagymamád testvérének a lányának bulija van, ne felejtsd el.

Gyerek: Őőő nekem nem szólt senki és már van tervem..

Anyuka: Akkor mondd le, a család a minden. Amúgy se hordd így a hajad, kibontva sokkal jobb.

Gyerek: Anya nem igazán találkoztunk Katival az elmúlt 8 évben, mégcsak felém sem néz. 

Anyuka: Hát mi más fontos programod lehet?

Gyerek: Egy fontos személlyel, akivel alakul valami..

Anyuka: Na, tessék, már megint itt vagyunk…Egy újabb fiú a családod helyett. Tuti valami hazudós, csalógép lesz, te meg majd sírsz megint.

Gyerek: ez most fájt, nekem nagyon tetszik és rendes is. De olyan negatív vagy mindig és csodálkozol, h nincs kedvem menni veled..

Anyuka: Köszönöm, hogy ezt gondolod rólam azok után, h felneveltelek, valószínű tényleg én vagyok a legrosszabb szülő. Én csak próbáltalak hívni, de semmi baj, nem kell jönnöd ide se meg sehova.

Gyerek: Oké, ha ennyire fontos ott leszek..

Foto: Freepik

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell