Márciusban 15 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban

Márciusban 15 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban a februári 16,7 százalékról – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal csütörtökön Prágában. Legutóbb tavaly áprilisban volt ilyen szinten a csehországi infláció.

A drágulás általános lassulása már második hónapja tart, s várhatóan folytatódni fog – jelentette ki Pavla Sedivá, a statisztikai hivatal szakigazgatója sajtótájékoztatóján. Márciusban leginkább az üzemanyagok ára esett vissza (19 százalékkal), és a földgáz árának emelkedése a februári 74,3 százalékról pedig 60 százalékra mérséklődött. Az élelmiszerek és üdítők viszont tovább drágultak, 23,5 százalékkal, bár ez lassúbb tempó, mint korábban. A rizs, a liszt és a disznóhús mintegy 33 százalékkal, a tej 45 százalékkal volt drágább, mint egy éve. A cukor ára megduplázódott. Havi összehasonlításban a márciusi infláció 0,1 százalékkal volt.  A csehországi infláció mérséklődése megfelel az elemzők várakozásainak. Többségük 15-15,5 százalékos inflációt várt márciusra.

Forrás: CSSH, MTI
Fotó: Unsplash

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell