Kucsora Zsolt: Mici

Lapunk olvasóinak, illetve a hazai épített, erős, hangos, csillogó-villogó autók szerelmeseinek nem lehet ismeretlen Kucsora Zsolt neve, aki száznál is több díjat begyűjtött különböző autós találkozókon, versenyeken Mitsubishi Eclipse járgányával, illetve irodalmi munkásságával is népes rajongótáborra tett szert, ugyanis autós élményeit, vágyait, álmait egy kalandregény-trilógiába foglalta össze. Legújabb könyve, mely még ugyan nyomdában van, ám már előrendelhető, újabb hatalmas meglepetés: Zsolt most ugyanis kisgyermekeknek írt mesekönyvet, melynek főhőse, Mici, ki nem találnák: egy kisautó!

Zsolt elárulta, a könyv alapjául azok a mesék szolgáltak, melyeket kisfiának mondott elalvás előtt, és a kisember mindig újabb, semmilyen könyvben még meg nem írt történetet követelt. Szerencsére az író remek képzelőerővel van megáldva, így pillanatok alatt összerakta fejben a babszemhez hasonlító autócskát, aki a Mici nevet kapta. Mici édesapja, a nagy és erős autó szinte sosincs otthon, mindig versenyez, Zsolt ezeket a részeket természetesen saját életéből hozta. S mivel az apa távol van, a nagyapa, Micu bácsi (nem véletlen a Mitsubishire való áthallás) foglalkozik vele, állandóan aggodalmaskodva rosszcsont unokája miatt.

A könyv, mely hetven oldalas, sok, színes illusztrációval, hét tanulságos, oktató történetet tartalmaz. Igazi gyermekkönyv, hiszen nyomon követi a kisautó mindennapjait, az otthontól a napköziig, és természetesen az országútig, ahol Micu bácsi felhívja unokája figyelmét a helyes közlekedésre, az út lehetséges veszélyeire.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell