Ma este adják át a Nap a hálóban filmes díjakat

Szlovákiai magyar színészeknek is drukkolhatunk a ma esti Nap a hálóban (Slnko v sieti) filmes díjátadón. 16 jelölést kapott a Pecháček (Bárdos) Judit főszereplésével készült Piargy című történelmi film. Mokos Attila Jászai Mari-díjas színművész két kategóriában érdekelt, és díjra esélyes Gadus Erika jelmeztervező is.

Piargy

Ma este adják át a Szlovák Rádió épületében a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díjakat, amelyeket a Szlovák televíziós és Filmakadémia ítél oda az előző év legjobb filmjeinek. 18 kategóriában hirdetnek győztest. A legjobb filmre a nézők szavazhattak április hetedikéig.

Fehér lovon fekete

Máris rekordot döntött 16 jelölésével Ivo Trajkov rendező filmje, a Piargy. Pecháček (Bárdos) Juditot és Mokos Attila Jászai Mari-díjas színművészt jelölték alakítás díjakra. Mokos Attila érdekelt a Rimaszombatban és Losoncon játszódó Fehér lovon fekete (Čierne na bielom koni) című filmben is, amelyet Rasťo Boroš rendezett. Gadus Erika díszlet- és jelmeztervezőt pedig Michal Blaško Áldozat (Obeť) című filmjének kosztümjeiért díjazhatják.

A Szlovák Rádió épülete

A Nap a hálóban filmes díjátadót 20 óra 30 perctől élőben közvetíti a szlovák köztévé egyes csatornája, a Szlovák Rádió épületéből. A legjobb férfi alakításért járó díjat Bandor Éva Jászai Mari-díja színművésznp adja majd át.

Fotó: internet

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell