A Škoda tömegesen hívja vissza járműveit. Megmutatjuk, hogyan ellenőrizheti autóját

A cseh autógyártó nagyszabású szervizkampányt indított. Jelenleg a Takata légzsákokkal felszerelt autókat hívja vissza, összesen több mint félmillió példányt. A márka weboldalán megtudhatja, hogy Ön is az érintett tulajdonosok közé tartozik-e.

A vezető japán gyártó légzsákjaiban hibás gázgenerátorok voltak, amelyekben bizonyos éghajlati viszonyok (hőmérséklet és páratartalom) mellett baleset esetén túl nagy nyomás keletkezett. Így a légzsák felfúvódásakor a fém alkatrészek elszakadhatnak, és ennek következtében a belső térbe kerülhetnek.

A gyártó szerint a probléma a 2012 és 2018 között gyártott autók közül 580 000 járműre vonatkozik, amelyek fokozatosan visszahívásra kerülnek. A légzsák cseréje körülbelül egy órát vesz igénybe és ingyenes.

Az elmúlt hetekben a Cseh Köztársaságban és Németországban visszahívási akció indult. Az akció ezen kívül Szlovákiára is vonatkozik, ahol március 27-én kezdték el cserélni a hibás alkatrészeket. – közölte Zuzana Kubikova, a Škoda PR-menedzsere. Az érintett járművek tulajdonosai az elkövetkező napokban kapnak meghívólevelet a szervizközpontba – mondta.

A probléma a 2012 és 2018 között gyártott autókat érinti, és szinte a teljes Škoda portfóliót érinti. Ide tartozik a Citigo, a Fabia, a Rapid, az Octavia, a Superb, a Roomster, a Yeti és a Kodiaq. Összesen félmillió járműről van szó, amelyeknek csak töredéke található Szlovákiában.

Az ellenőrzéshez elég az alvázszám

Ha esetleg Ön is az érintett tulajdonosok közé tartozik, akkor az autógyártó honlapján található online űrlap segítségével könnyen ellenőrizheti, hogy az Ön járművében is vannak-e problémás légzsákok. Mindössze az autó alvázszámát kell megadni.

„Ha ez a probléma az Ön járművét is érinti, azonnal keresse fel a Skoda hivatalos szervizpartnerét, hogy kicseréljék a hibás alkatrészeket.” – tanácsolja a vállalat.

Jelenleg egy olyan esetről van tudomásunk, amely során a fémdarabok sérülést okoztak utasainak. Más gyártóknál azonban több halálos kimenetelű balesetről van tudomásunk. A Takata légzsákjai okolhatók a valaha volt legnagyobb autó-visszahívásért, a probléma a jelentések szerint eddig 16 különböző márka közel 80 millió darabját érintette világszerte.

Fotó: Flickr.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell