Csípném, ha nem csípne

Magyarországon a mai napon kezdték meg a szúnyoglárvák gyérítését, levegőből, talajról és biológiai úton.

A biológiai gyérítés lényege, hogy a vizes élőhelyeken, vízpartokon, kanálisok közelében, illetve azokon a helyeken, ahová szúnyogok többnyire lárváikat szokták lerakni, a vízbe magába kerül a szúnyogok elleni granulátum. Ez a lárvákat megöli, de más élőlényre nem ártalmas. Ennek a módszernek épp az a lényege, hogy még a kifejlődés előtt sikerül gyéríteni az állományt, így évről évre kevesebb szúnyoggal találkozhatunk nyaranta. Természetesen ez a legdrágább megoldás is egyben, éppen ezért csak meghatározott helyeken használják.

Jelenleg a legelterjedtebb szúnyoggyérítési módszer a járműről és kézi gépekkel történő fújás, ez már a kifejlett példányokat célozza. Ennek hátránya, hogy a fújógép szállítója nem jut el mindenhová, például sűrű bokrosabb, fás területekre, nádasba, mocsaras tájékra, így ott szabadon szaporodhatnak a vérszívók.

Ez Európai Unió betiltotta, illetve a minimálisra csökkentette a légi úton történő szúnyogirtást, mivel a szúnyogméreg ártalmas volt más repülő rovarokra, illetve madarakra is, hiába volt hatékony megoldás.

Fotó: pixabay.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell