Felsült Elon Musk high-tech rakétája

Legalább 48 órával elhalasztották a valaha volt legerősebb rakéta kilövési kísérletét. A Starship nevű űrhajót az Elon Musk tulajdonában álló SpaceX építette.

A hétfői, személyzet nélküli küldetést percekkel a tervezett start előtt fújták le a texasi Boca Chicában. A problémát a jelek szerint egy befagyott „nyomáscsökkentő szelep” okozta – tweetelte Musk. A SpaceX még a héten újra megpróbálkozhat az indítással.

A kísérleti kilövést élőben is streamelték a YouTube felületén

A Starship közel 120 méter magas, és úgy tervezték, hogy majdnem kétszer akkora tolóereje legyen, mint bármelyik eddigi rakétának. A start elhalasztása előtt Musk kiemelte, hogy lehetőleg ne legyenek túlzott elvárások a mostani kísérlettel kapcsolatban, ugyanis nem ritka, hogy egy rakéta az első útja során meghibásodik. „Ez egy nagyon összetett, gigantikus rakéta első indítása, ezért lehet, hogy nem fog elstartolni. Nagyon óvatosak leszünk, és ha bármi olyat látunk, ami aggodalomra ad okot, elhalasztjuk a startot” – mondta korábban Musk.

Forrás: BBC
Fotó: AP photo

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell