Gondolkozott már azon, miért kerül olyan sokba egy Bugatti?

A Bugatti egy francia autógyár, amely évről évre a legdrágább járműveket dobja a piacra. Az áraik olykor több tízmillió euróra rúgnak. De miért van ez így?

Nem csupán csak arról van szó, hogy a csúcstechnológiával szerelik fel az autókat. Habár ez sem valótlan állítás. De a gyártási folyamatban a jármű fényezési folyamata talán még ennél is fontosabb szempont. Ezzel jelenleg maga a cég is büszkélkedik. Egy Bugatti megvásárlásával nemcsak egy exkluzív autó státuszát kapja meg, hanem a rajta eltöltött több száz munkaórát, odafigyelést, és elkötelezettségét is.

Minden egyes darab, amely legurul a gyártósorról, körülbelül 600-700 órát töltött a festőműhelyben. Mielőtt az alapozó az autóra kerülne, a Bugatti szakemberei minden egyes karosszériaelemet megvizsgálnak, hogy nincs-e rajta hiba. Miután a karosszéria felülete elkészült, következhet az alapozás, amelyet majd aztán simára csiszolnak. További érdekesség, hogy a fényezés 4 teljes napot, az első festékréteg felhordása pedig további 100 órát vesz igénybe. Először jön a világos bevonat, amelyet később lecsiszolnak. Ezt követi egy újabb átlátszó lakkréteg, amelyet ismét le kell csiszolni, hogy a szín megfelelő mélységet és telítettséget kapjon. A festékek felhordása után minden egyes panelt még egyszer ellenőriznek, hogy nincs-e benne eltérés. Ha valamelyik panelt a többitől eltérő árnyalatúnak találják, az egész folyamatot újra kell kezdeni. Az autóra szánt rengeteg idő alatt az autót olyannyira tökéletesre maszkírozzák, hogy azon egy apró hiba sem lelhető fel az emberi szem számára.

Fotó: Flickr.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell