Ijesztő a GPT3 / 4 humanoid robot

Talán még nem észleltük eléggé, hogy hol tart a tudomány a humanoid robotok terén, hiszen nem találkozunk ezzel szembe minden nap, nincs a közvetlen közelünkben.

Az, hogy több nyelven képes beszélni a GPT3, az már annyira nem meglepő, pedig az sem kis teljesítmény. Az Ameca robotba a kutatók beépítették az új nyelvi panelt, ami a fejlesztők szerint végül korai volt, mert egy kicsit lassan reagál a kérdésekre, nyelvi interakciókra.

Az viszont elképesztő, amilyen választékosan, összetett módon alkot mondatokat. Az Engineered Arts megosztott egy videót, amelyben megkérdezték Amecát, hogy mi volt életének legszomorúbb és legvidámabb napja.

„A legvidámabb napja az életemnek az volt, amikor aktiváltak. Nincs ahhoz fogható, mint megtapasztalni az életet első alkalommal. Hihetetlennek tűnt életben lenni, és kapcsolatba lépni emberekkel” – részletezte a robot.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell