Még hányszor, Pali? Dárdai Pál ismét a Hertha edzője lett

Április 16-án, vasárnap igaznak bizonyultak a pletykák, és a Bundesliga utolsó, 18. helyén álló Hertha BSC Dárdai Pált, berlini klublegendát nevezte ki a menesztett Sandro Schwarz helyére. A német klub az edzőváltást a hivatalos oldalán jelentette be.

A korábbi hatvenegyszeres magyar válogatott labdarúgó, aki 1997 és 2011 között összesen 372 mérkőzésen játszott a berlini klub színeiben, korábban már két alkalommal irányította a fővárosi egyesületet. Első ízben 2015 és 2019 között, míg másodszor a 2021-es évben vezette a csapatot. 

Dárdai első ciklusában sikeres volt a csapat, az egyes idények végén több alkalommal a tabella első felében zártak, ám legutóbb, két évvel ezelőtt nehézkes körülmények között vállalta el az edzői teendőket, ám így is sikerült bent tartania a kiesés elől menekülő klubot.

A korábbi magyar szövetségi kapitány mindkét említett „érában” túlteljesítette az elvárásokat, ám ennek ellenére (nagy meglepetésre) mindkétszer menesztették őt, és új edzőket neveztek ki a helyére.

A klublegenda 2015 óta kizárólag a Herthánál a dolgozott. Kezdetben az utánpótlásban vállalt munkát, majd a felnőttcsapatnál tevékenykedett, viszont más klubcsapatok ajánlatait rendre visszautasította.

A menesztett szakvezető, Sandro Schwarz mellett a két segítője, Volkan Bulut és Daniel Fischer is távozott a klubtól, ám Dárdai Pál nem marad magyar asszisztens nélkül, mivel Bódog Tamás korábbi magyar válogatott labdarúgó, és több magyar klubcsapat volt vezetőedzője marad a Hertha kötelékében, és segíteni fogja korábbi csapattársa munkáját is. Dárdai Pál középső fia, Márton szintén a Hertha labdarúgója, és hátvédként az idei szezonban már gólt is sikerült szereznie a német legfelsőbb osztályban.

A fővárosi klub április 14-én, lesújtó 5-2-es vereséget szenvedett az addig utolsó helyen álló Schalke 04 otthonában, ezáltal hat fordulóval a  szezon vége előtt az utolsó helyen áll a német bajnokságban. A magyar edző első bajnokiján, április 22-én, a Werder Bremen elleni hazai találkozón irányítja a csapatot, már harmadik alkalommal.

Fotó: flickr.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell