Hazudj igazat! – Kérik ma este a lévai színjátszók

Oscar Wilde Bunbury, avagy hazudj igazat! című komédiáját mutatja be ma este a Lévai Garamvölgyi Színpad, a Junior kultúrotthon színháztermében.  A közönség már nagyon kíváncsi, a társulat izgatott. Este hét órakor kezdődik a három részes, szünet nélküli előadás.

Tuček Erika rendez

„Komédiát kerestem, a játszókhoz próbáltam igazítani az előadást. Ezen a terepen még nem mozogtunk, Oscar Wilde-darabbal is most találkoztunk először, nagy élmény kipróbálni” – mondja Tuček Erika rendezőnő, aki Lady Bracknell lesz ma este. „Még vitázom magammal, hogy szabad-e rendezni és szerepelni egyszerre, addig megpróbálom” – jegyzi meg nevetve.

A Lévai Garamvölgyi Színpad egy éve kezdte próbálni Oscar Wilde darabját, ahogy a rendezőnő fogalmaz, közben több élet írta történet is lezajlott. Az egyik szereplő például a próbafolyamat alatt szülte meg a gyermekét. Ám ma este minden és mindenki ragyogni fog a Junior színpadán!

Scheffer Ádám

Londoni lakásból indul, vidéki kertben folytatódik, vidéki lakásban ér véget a mintegy másfél órás produkció. Worthing Janit Scheffer Ádám játssza. „Kitalál magának egy testvért a figura, hogy vidékről Londonba tudjon lógni, ahol találkozik Algernonnal, akinek sosincs pénze. Mi más lehetne ebből, mint komédia?” – kérdezi a színjátszó, majd folytatja. „Vidéken a gyámleányával, Cecillel lakik Jani. Amikor megérkeznek Algernonnal, a fiatalember figyelmét azonnal felkelti a lány” – meséli Ádám, hozzátéve, nem lesz keménykalap, sétapálca, sétabot, kortalan jelmezekben állnak majd a hazai közönség elé.

Komáromi Eni lesz Cecil. „Nagyon örülök ennek a szerepnek. Tizennyolc éves a lány, kalandokra vágyik, egy kicsit őrült. Bevallom, miattam csúszott a Bunbury bemutatója, van egy féléves kislányom, akit mindig elhoztam a próbákra. Októberben szültem, decemberben tértem vissza a színpadra. Imádom a színjátszást, mert minden szerep más, így ennyiféle ember lehetek” – vallja be.

Szabó Csilla, Komáromi Eni

Gwendoline-t, Lady Bracknell lányát Szabó Csilla adja. „Londonból vidékre érkező úri hölgyet játszom, Werthing János menyasszonyát. Beképzelt lányt kell alakítanom, ami eleinte nagyon nehezen ment. Két jelmezem is lesz, de nem árulom el, milyenek. Tessék eljönni megnézni az előadást!” – invitál a színjátszó.

Tuček Dani, Komáromi Eni

„Bohémnek lenni hálás feladat. Algernon pedig a velejéig bohém. Szórakozik, nőket hajt, zenél. Adósságot halmoz. Ez az élete. És mindig megmenekül. Amúgy magam is zenélek az itteni D-Blues Bandban. Régi zenészek, basszusgitáron játszom náluk” – sorolja Algy Moncrieff megszemélyesítője, Tuček Dani.

Tuček Viktor lesz a főkomornyik

„Már megint egy nevelőnő” – sóhajt a Miss Prism szerepét játszó Halász Erzsi. „Egész életemben nevelőnőket osztottak rám. Talán azért, mert a valóságban is tanítónő voltam. Hetvenegytől szerepelek színdarabokban. Férjem, a plébánost játszó Halász Gyula pedig az idén 60 éve áll a lévai színpadon” – avat be.

Ma este premier!

És hogy mi lesz a ma esti premier után? „Április 29-én, a jövő héten, szombaton Nagycsalomjára visszük az előadást. Nyárig azokban a kultúrházakban szerepelünk majd, amelyekben eddig is tartottunk előadásokat. Az ősszel felújítjuk. Szeretnénk eljutni Szepsibe, az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválra. Ám ma este kezdődik minden. Nagy szeretettel várjuk a Nagyérdemű Publikumot!” – lelkendezik Tuček Erika rendezőnő.

Fotó: Balla Dávid és Tuček Erika            

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell