Az időpazarlás 8 módja

Eltelt a napunk, de mégsem csináltunk semmit? Csak toljuk magunk mögött a sok megkezdett dolgot és azt érezzük valahogy nem mi uraljuk az időnket..

Priorizálás

Csak azokkal a dolgokkal érdemes foglalkozni, ami számunkra fontos. Persze ne utasítsuk vissza ha megkérnek minket valamire, azonban mindig tartsuk szem előtt, hogy melyik dolgunk határidős, melyik mennyi időbe telik, melyiket kell azonnal megcsináljuk és melyik várhat még.

Hol az ihlet?

Ha csak várjuk, hogy a szánkba repüljön a sült galamb nem váltjuk meg a világot. Az új ötletek munka és gyakorlással születnek.

Mindent egyedül

Mi is nyugodtan kérjünk segítséget! Nem kell mindent egyedül megoldanunk. Kimerültséghez, állandó rohanáshoz, sikertelenséghez vezet. Nem kell egyedül a házimunkát elvégezni, vagy mindig nekünk bevásárolnunk, kérjük családtagjaink segítségét.

Lazy displeased fatigue male worker keeps fist on cheek, has sleepy look, dressed in formal shirt and tie, works with papers, has mess on workpace, poses over pink background, being overload

Félelem

Ha azért nem kezdjük el, mert félünk, akkor sem végzünk semmivel. Hibázni emberi dolog és csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

Panaszkodás

A panaszkodással nem jutunk semmire és semmi nem is változik. Ha rosszra fordulnak a dolgok, csak tegyük, amit tenni kell.

Befejezetlen ügyek

A befejezetlen ügyek elviszik az energiát. Döntenünk kell: lezárjuk vagy megoldjuk dolgainkat. Mi a megoldás mellett szavazunk, hiszen annyi plusz dolgot tudunk beszervezni magunknak amennyit csak lehet, de ha lezárunk valamit, mi is megnyugszunk tudat alatt.

Legyen minden tökéletes! Vagy mégse?

Attól még lehet jó valami, hogy nem tökéletes. Vagyis számunkra nem az. Ha maximalisták vagyunk sosem leszünk elégedettek, míg mások jobbnak találják nagy valószínűséggel a végeredményt, mint mi saját magunk számára.

Másokhoz hasonlítjuk magunkat

A másokhoz való hasonlítgatás csak keserűséghez és féltékenységhez vezet, amely végül sehová sem vezet, hiszen akkor a fókusz és az energia máshová megy és nem a saját dolgunk felé.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Egy nő ne a férfi, hanem maga miatt legyen nő!

Természetes, hogy szeretünk tetszeni a kiszemeltünknek, szeretünk nőiesen, kihívóan, lehengerlően vagy szűziesen öltözködni. Esetleg úgy érezhetjük magunkat, hogy attól vagyunk igazán nők, hogy egy férfi

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell