Ferenc pápa a Disney produkciójában szerepel

A legismertebb hollywoodi álomgyár a Walt Disney által alapított óriáscég. Hosszú évtizedeken keresztül gyártotta történeteit, romantikus meséit, melyen generációk nőttek fel. Sikere ma is töretlen, ám értékrendszere sokat változott az idők folyamán. A jelenlegi vezetésnek nem titkolt szándéka, hogy termékein keresztül, a szexuális másság létjogosultságát és szépségét (ha van ilyen) hirdesse. Büszke szövetségese az LGBTQ mozgalomnak, célja olyan gyermekeknek és fiataloknak szóló tartalom készítése, mely minden lehetséges módon képviseletet biztosít a hagyományostól eltérő szexuális életvitelt folytatók számára. A Disney azonban nem csupán a másságot hangsúlyozza, hanem az összes úgynevezett „woke” – vagyis felébredt – ideát is támogat: beleértve a radikális feminizmust, a mesterséges terhesség megszakítást és így tovább.

Legutóbbi projektjéhez szokatlan és furcsa partnert talált. Ez alkalommal a katolikus egyházfő, Ferenc pápa főszereplésével készített dokumentumfilmet. „A pápa válaszol” című műsor során, Ferencet tíz fiatal kérdezi. Érdeklődésük irányvonala, természetesen elsősorban a szexualitással kapcsolatos. Egyik-másik kérdés szinte szemrehányó, kérdőre vonja az Egyházat annak tanítását a szexualitás megélésének alternatívájával kapcsolatban. A kérdezők közt az LGBTQ mozgalom tagjai éppúgy megtalálhatók, mint hitehagyott katolikusok, vagy éppen olyan személy, aki pornográf filmek készítésében érdekelt.

A Ferenc pápa főszereplésével készült mű nem váltott ki egyértelműen pozitív reakciót – az Egyház híveinek köréből számos éles kritika éri a pontifexet. Felmerül a kérdés, hogy mindenáron és mindenkivel szükséges-e a párbeszéd? Mik a határok, és vajon haszna lesz-e a lelkeknek abból, hogy Szent Péter utódja vidámparki látványossággá válik?

A theremnantnewspaper.com és a thecatholicworldreport.com nyomán

Fotó: unsplash.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói