Kánaán könyvmolyoknak, nemcsak a könyv világnapján

Manapság már elmondhatjuk, hogy a látványpékségek, látványkonyhák egyáltalán nem számítanak újdonságnak, szokatlannak, hiszen legalább egy-másfél évtizede, hogy több olyan foglalkozást is megnézhetünk élőben, egyenesben, ahogy mondani szokás, melyek sokáig, éveken át csak nem látogatható műhelyekben, zárt ajtók mögött végezték tevékenységüket. Manapság olyan világot élünk, amikor minden a kirakatba kerül, mert ez az egyetlen módja az igazi emberközpontúságnak. Kiemelten igaz ez azokra a szegmensekre, melyeknek eltűnését, megszűnését jósolták, jósolják már évek óta. Könyvek. Igazi fantáziavilág, szenvedélyes olvasók szerint ezerszer jobb, mint a belőlük készült film. Régebben csak könyvtárakban, könyves üzletekben, antikváriumokban lehetett hozzájutni egy-egy vágyott példányhoz. Mára már a könyvek is a kirakatba költöztek, olyannyira, hogy sok-sok helyen találhatóak meg lerakva, polcokon, padokon, fedett szekrénykékben, ingyenesen elvihetőek, mert a lényeg az olvasásra szoktatás.

Buszmegállókban, parkokban, bevásárlóközpontokban, önkormányzati épületekben és még ki tudja, hol mindenhol, mennyire változatos és színes helyeken lehet találkozni a katonás sorrendbe állított regényekkel, novellás kötetekkel, albumokkal, történelmi adathalmazokkal, kötetbe szedett magazinokkal és mindenféle irodalmi kiadvánnyal. Bárki bővítheti a kínálatot, aki nem kér ellenszolgáltatást amiatt, hogy könyveket helyezett ki a nyilvánosság számára, és ugyanúgy bárki csökkentheti a gazdára váró kiadványok sorát, hiszen éppen ez a lényeg: az arra járó álljon meg, lapozzon bele egy-egy könyvbe, szeressen bele a leírtakba, vigye haza, és tegye magáévá a történetet, nézze mindennap büszkén lakása polcán legújabb szerzeményét.

Talán, ha országszerte belebotlunk ezekbe a közösségi könyvkínáló helyekbe, ha mindennapjaink részévé válik, azok is rászoknak az olvasásra, akik ez idáig csupán szenzációhajhász újságok lapjait pörgették, és jövőre már sokkal többen ünneplik majd meg április 23-át, a könyv nemzetközi világnapját.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói