Komoly csapásmérő képességgel bővült az ukrán légierő, egyből be is vetették

Az Ukraine Weapons Tracker Twitter bejegyzése szerint vélhetően először vetették be az ukránok az Egyesült Államoktól kapott „okosbombákat”. Négy GBU-62-est dobtak le orosz célpontokra, amik eddig nem látott pusztítást végeztek.

A bomba hatótávja körülbelül ugyanakkora, mint a HIMARS-rakétáknak, viszont jóval nagyobb robbanófejjel rendelkezik, így komolyabb pusztításra képes. A célpontot GPS alapon találja meg és még zavarással sem lehet eltéríteni céljától. A bombák hátránya, hogy vadászgépek vagy drónok kellenek célbajuttatásukhoz, amikből Ukrajna jelenleg nem bővelkedik. Az ukrán bombák pusztításáról videó is készült, amin egy bahmuti orosz lőszerraktárat tesznek a földdel egyenlővé.

Fotó: AFP

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói