Milyen lenne egy autó rádió nélkül?

„Ne vicceljünk már, mi az amit nem tudnék az autókról?” – mondhatnánk. Azonban van pár érdekesség, amelyen mi is meglepődtünk.

1. Az utakon valószáguldozást a sebességhatár maximalizásában szabályozza a törvény, de ha egy Bugatti Veyron Super Sport autóval száguldoznánk az utakon lehet a jogosítványunkat is elvennénk. Pedig ez az autó a leggyorsabb, közutakon legálisan használható autó, melynek végsebessége eléri a 431 km/órát.

2. Ugye milyen veszélyes vezetés közben telefonálni (nem kihangosítva)? Vagy telefont nyomogatni, miközben forgalomban kormányozzuk autónkat? Egy időben, mikor a rádiók megjelentek egyes szervezetek szerették volna betiltani és kivetetni az utóból, ugyanis úgy gondolták, hogy elvonja a figyelmet a vezetésről. Mit gondolnának akkor ma?

3. A tempomat feltalálója vak volt. Ralph Teetor 1945-ben védette le találmányát.

4. Egy bizonyos kilométeróra állás után már nem szívesen veszünk valakitől autót. A világ legtöbb kilométert futott autóját valószínűleg nem vennék meg szívesen, hacsak nem állítják vissza 0-ra egy autókereskedésben, ugyanis az autó órája 4 586 630 kilométert mutatott.

5. A kreatív felhasználás és környezetvédelem nem csak napjainkban téma, hanem a 20. század elején is foglalkoztatta a szakembereket. Henry Ford az 1940-es években készített egy autót szójából készült műanyagból. Azt már nem lehet tudni, hogy mi történt a továbbiakban, de érdekes tény mindenesetre.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói