Mától a mozikban a Kuciak-gyilkosság

Mi lett volna, ha…? Töprenghetünk a ma a mozikba kerülő két film kapcsán. Mi lett volna, ha Szlovákiában nem gyilkolják meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát? Mi lett volna, ha élete fontos fordulópontjain másképp dönt egy nő? Megható filmek a vásznon. A szívünkhöz szólnak.

Száz perces cseh – amerikai – dán dokumnetumfilmben láthatjuk a mozikban Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának hátterét. Az Egy újságíró meggyilkolása című filmet Matt Sameck rendezte  A film megdöbbentő valós felvételekkel, az áldozatok közvetlen hozzátartozói és kollégái nyilatkozataival, egy politikai thriller feszültségével ad képet Szlovákia és az egész poszt-kommunista régió valódi arcáról.

Mi lett volna, ha? Ez a kérdés foglalkoztatja Juliát, a tavaly forgatott francia romantikus dráma főhősét is, akinek karrierje és magánélete összes fontos állomásánál felvillan egy másik sors lehetősége, amit élhetett volna. Ám ehhez az adott pillanatokban másképp kellett volna döntenie. De tényleg boldogabb lett volna az élete, ha találkozik egy másik szerelemmel? Oliver Treiner rendező filmje, a Mi lett volna, ha… szerelmes vallomás az élethez.

Forrás: internet

Fotó: internet

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói