Ukrajna felkészült a tavaszi hadjáratra, az eszközök megérkeztek

230 tankot és 1550 páncélozott katonai járművet kapott a NATO-tól Ukrajna – mondta el egy mai sajtótájékoztatón Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára. Megerősítette azt is, hogy Ukrajna már megkapta a megígért technikai eszközök 98%-át, így kvázi készen áll a tavaszi hadjáratra.

Emellett a főtitkár kitért arra is, hogy körülbelül 14 ezer, NATO-tagországokban kiképzett ukrán katona csatlakozott a hadműveletekhez. Ezek a katonák jellemzően nyugati egyéni felszerelést kapnak, így a kiképzés mellett felszerelés terén is sokkal nagyobb harcértékkel bírnak az „egyszerű” ukrán gyalogságnál.

A már említett páncélozott járművek a szintén nemrég átadott szlovák és lengyel MiG-29-esek támogatásával komoly fejtörést okozhatnak az oroszoknak a következő hónapokban.

Forrás: ndtv.com
Fotó: AP

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói