Van még ennél is lejjebb a nyugat-londoni kékeknél?

A Chelsea Graham Potter menesztése után sem tud javulást mutatni, sőt. Frank Lampard visszatérése óta sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el tegnap, amikor a Brentford nyerni tudott a Stamford Bridge-en, ezzel megerősítette pozícióját a Premier League első tíz helyezettje között.

A Chelsea szurkolóinak reményei, hogy ez a siralmas sorozat szerdán véget ér, szertefoszlottak. Lampard egy meglehetősen konzervatívnak tűnő csapatot választott, hogy megpróbálja megállítani a vereségsorozatot. Joao Felix és Mykhailo Mudryk a kispadon, Raheem Sterling pedig a támadás élén kezdett.

Ennek megfelelően az első félidőben szinte semmilyen támadási veszélyt nem jelentettek, Thiago Silva szelíd fejese volt a legjobb a kevés lehetőségük közül. A második félidő elején Mudryk és Aubameyang beállásával rövid időre javult a Chelsea támadójátékának veszélye, utóbbi pedig nagyobb fókuszpontot biztosított a Kékeknek elöl. Ezt azonban menetrendszerűen most sem tudták kihasználni.

A vendégeknek az első félidőben egyetlen kapura tartó lövésük sem volt, de a félidő közepén megszerezték a vezetést.

A Chelsea ismét nehezen alakított ki lehetőségeket, és a rendkívül kiábrándító első félidő azzal ért véget, hogy a hazai szurkolók egy része kifütyülte a hazaiak teljesítményét.

A szünet után a Kékek javítottak, nagyrészt a csatár Pierre-Emerick Aubameyang bevezetésének köszönhetően, de ez sem bizonyult elegendőnek.

Az egyenlítés nem sikerült, ezért cserébe pedig sikerült még egy gólt kapniuk a Brentfordtól, amivel a mérkőzés 0:2-es végeredménnyel ért véget.

A vereséggel a Chelsea a tabella alsó felében ragadt, hiszen a 11. helyen áll, hat ponttal lemaradva a 10. Fulham mögött, és nyolc ponttal a kilencedik helyre feljutó Brentford mögött.

Ez egy olyan év, amelyben a Chelsea szurkolói csak azt szeretnék, ha vége lenne, hiszen a klublegenda Lampard visszatérése sem tudta stabilizálni a hajót. A Chelsea számára már semmiképp nem érhet elég jó véget a szezon. Az összes kupasorozatot érő helyről lemaradtak, már csak az a kérdés, hogy az alsó- vagy a felsőházban fejezik be az idényt.

A 44 éves játékoslegenda április 3-i kinevezése óta minden mérkőzés vereséggel végződött – három a Premier League-ben és kettő a Bajnokok Ligájában, miközben a Kékek eddig csak egyszer szereztek gólt Lampard irányítása alatt.

Érdekesség, hogy míg a góllövőlistát vezető Erling Haaland (Manchester City) ebben a szezonban már 33 lőtt gólnál jár, addig a Chelsea egész kerete összesen csak 30 gólt szerzett az idei kiírásban.

Bár már régóta valószínűtlennek tűnt, ez a vereség hivatalosan is véget vetett a Chelsea esélyeinek a legjobb négy közé kerülésre, mivel hat fordulóval a vége előtt 20 pontra vannak a negyedik helytől.

Fotó: Unsplash

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói