Ferenc pápa a Szent István-bazilikában az elvilágiasodás veszélyeire figyelmeztetett

Dicsértessék a Jézus Krisztus – nyitotta beszédét Ferenc pápa, azzal folytatva: örül, hogy 2021 után ismét itt lehet, „a kegyelem nagy pillanata volt, és biztos vagyok benne, hogy lelki gyümölcseit máig is élvezitek. Krisztus a mi jövőnk”– hangsúlyozta az egyházfő.

„Még ebben az országban is, ahol a hit hagyománya szilárdan gyökeret vert, tanúi az elvilágiasodásnak, ami veszélyezteti a család egységét és szépségét, kiteszi a fiatalokat az anyagias és hedonista életideál kockázatainak, és polarizálja az új kérdésekről és kihívásokról szóló vitát, így megjelenik az a kísértés, hogy megmerevedjünk, bezárkózzunk és harcos hozzáállást vegyünk fel, pedig ez a valóság lehetőségeket is hordoz számunkra, mert hitre és bizonyos témák elmélyítésére ösztönöz, valamint arra hív, hogy feltegyük magunknak a kérdést: ezek a kihívások hogy léphetnek párbeszédbe az evangéliummal?”

Forrás: Index.hu
Fotó: MTI

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói