2023 első magyar fesztiválja jelenleg is tart!

2023-ban először rendezték meg a SopronFestet, ami jelenleg is tart egészen holnapig, április 30-ig.

Idén nem rendezik meg a soproni VOLT Fesztivált, de az ottani emberek úgy gondolták, hogy a város idén sem maradhat fesztivál nélkül, ám ez nem a VOLT-ot helyettesíti. A SopronFestre tavasszal, április 22-30. között látogathatnak ki az emberek, ami egy teljes új fesztivál Magyarországon, valamint ezzel mondhatni elindult a fesztiválszezon is.

Az utolsó három nap az esemény csúcspontja, amikor koncertekkel kedveskednek az embereknek. Az előtte lévő napokon más programok vannak: színházi, zenés, irodalmi, képzőművészeti, filmes és gasztronómiai, valamint túrázni is van lehetőség. Mindez nem egy helyszínen, hanem kávézókban, éttermekben, szabadtéren. Ez is az egyik különlegessége a fesztiválnak.

A legtöbb embert az április 28-29-30-a érdekel, vagyis a péntek-szombat-vasárnap. Ilyenkor látogatnak el ugyanis Sopronba Magyarország legkedveltebb és legfelkapottabb zenészei, tehát minden érdeklődő megtalálja a hozzá megfelelőt koncertet. Ha ez nem lenne elég, akkor azoknak is kedveznek a szervezők, akik szeretik a Podcast-eket – ugyanis több helyszínen is élőben hallgathatják végig kedvenceiket az emberek a főbb napokon.

Végh Mátyás lemezlovas zenél a soproni tűztorony erkélyén, a SopronFest megnyitóján, április 27-én

Tegnap, vagyis április 28-án, pénteken színpadra lépett többek között a Follow the Flow, Azahriah és a Quimby. Ma, szombaton a Wellhello, Halott Pénz, Valmar fogja felrobbantani a színpadot. Holnap, a zárónapon pedig a fellépők között lesz: Margaret Island, Punnany Massif, ByeAlex és a Slepp, Tankcsapda, Majka, Dzsúdló. Az éjjel pedig nem ér véget a koncertekkel, ugyanis hajnalig tartó Necc Party várja a fesztiválozókat.

Holnapra még van napijegy, tehát mindenképp érdemes megfontolni a vasárnapi programunkat, hiszen másnap úgyis ünnepnap!

Fotók: Wikipédia, MTI

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói