Jó Pásztor-ünnepe 2023

Budapestre és Komáromba is magunkkal visszük imaszándékunkat a jó pásztorokért.

Húsvét negyedik vasárnapjához a Felvidéken immár évtizedek óta hozzátartoznak a Komáromi Imanapok, melyeken hol többen, hol kevesebben, hol lelkesen, hol már-már csüggedve, újabb magyar papi és szerzetesi hivatásokért és magyar főpásztorért imádkoznak hívek és lelkipásztorok.

Az idei Jó Pásztor-vasárnapon azonban nem Komáromban, hanem a budapesti pápalátogatáson gyűlnek össze szép számban a felvidéki magyar hívek közös imára, együtt imádkozva helyiekkel, máshonnan érkezett magyar, vagy akár más nemzetiségű testvéreikkel, mégpedig a „Jó Pásztor jelenlegi földi helytartója” – Ferenc pápa társaságában. S akik nem jutnak el Budapestre, lélekben azok is csatlakozhatnak ehhez az ünnepléshez.

Mi lenne, ha szívünkben e pápai szentmisén is felszítanánk a fentebb említett Jó Pásztor-napi imaszándékot? Miért is ne imádkozhatnánk mi most Budapesten, vagy a Budapestről közvetített szentmisébe bekapcsolódva felvidéki magyar népünket összefogó és minket bátran képviselő jó pásztorokért?

S a jelenlegi összefogás lelkesedésével folytassuk majd május 14-én Komáromban is kitartó imahadjáratunkat a XXXIV. Komáromi Imanapon, mélyen az este öt órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Martos Levente Balázs püspök atya lesz. Sőt, évközben se feledkezzünk el erről az imaszándékról.

A Jó Pásztor-hétvégére sokan a pápalátogatás logójával ellátott sárga kendőben érkeznek Budapestre, jelezve, hogy felvidéki magyarként vannak jelen. Aki teheti, vegye majd fel a Budapestet megjárt kendőjét Komáromban is, jelezve, hogy már a Szentatya által celebrált ünnepi szentmisén imádkozott újabb jó pásztorokért…

Fohászkodjunk együtt húsvét negyedik vasárnapjának liturgikus könyörgésével:

Mindenható, örök Isten, vezess minket a mennyország boldog közösségébe. Jusson el híveid gyönge nyája oda, ahová előttünk ment Jézus, a mi erős Pásztorunk. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Molnár Tamás

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói