Közeleg a legcsodálatosabb emberek napja

„Te minden erőnél erősebb erő: anyai szeretet! Te emberi testbe öltözött napfény! Te Isten szívéből leszállott szent láng, haláltól nem félő, erős gyöngeség!” (Gárdonyi Géza)

Az anyák napját mindenhol máskor tartják: például Magyarországon május első – ami idén május hetedikére esik –, míg Szlovákiában május második vasárnapján. Ezen a napon az anyaságot, csodás édesanyánkat ünnepeljük. Ilyenkor általában meglepjük őket virággal, bonbonnal, esetleg sütünk nekik valami finomat, vagy saját kezűleg készítünk nekik ajándékot.

Három különleges ajándékötlettel készültem, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen gondolkodni, mivel is ajándékozzuk meg azt a személyt, aki életet adott nekünk:

Kép:

Egy kiürült bonbonos dobozba, vagy kartonra ragasztunk egy fehér lapot, majd ráírjuk, hogy Boldog Anyák Napját! Az aljára pedig színes papírból vágunk apró köröket, csigaalakzatban kivágjuk, majd kívülről befelé haladva feltekerjük – így kapunk apró rózsafejeket. Ezeket felragaszthatjuk szív alakban, és máris kész az ajándék!

Képeslap:

Fogunk egy rajzlapot (a színes mutatósabb) és félbehajtjuk. Ennek elejére rajzolunk egy szívet, amiknek közepére szintén odaírhatjuk, hogy Boldog Anyák Napját. Közepére írhatunk pár sort, kedves üzenetet édesanyánknak.

Virágcsokor:

Színes, csillámos dekorgumit használunk. Ugyanúgy kezdjük, mint az apró rózsafejeket: köröket vágunk ki. Szintén csigaalakzatot vágunk kívülről befelé. Ha megvan a virágunk feje, akkor egy hurkapálcára ragasztjuk. Ha ebből többet csináltunk, összegumizzuk a hurkapálcákat. Zöld dekorgumiból tudunk zöldet készíteni a virágcsokrunk mellé. Ezt követően elfelezünk egy A4-es papírlapot. Állítva magunk elé helyezzük, majd a két alsó részt kicsit behajtjuk. Ráhelyezzük a csokrot, majd a fehér papír alsó részét ráhajtjuk a szárakra, amit átkötünk egy szalaggal. Szükségünk lesz továbbá egy színes papírra. Vízszintes helyzetében mind a két oldalát feltekerjük, majd belehelyezzük a virágcsokrot, a papír alsó részeit pedig ráhajtjuk a szárakra, majd ezt is rögzítjük. A maradék szalaggal pedig körbetekerjük a kilátszó szárakat.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói